1. Παρακολούθηση διατροφής: Αποφύγετε βαριά γεύματα, αλκοόλ και κατανάλωση πολλών τροφών που περιέχουν υψηλά επίπεδα λιπαρών ουσιών.
  2. Ενυδάτωση: Πίνετε αρκετό νερό για να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο και να διευκολύνετε την απομάκρυνση των τοξινών.
  3. Αποφυγή νικοτίνης: Αν καπνίζετε, προσπαθήστε να το μειώσετε την προηγούμενη μέρα. Η νικοτίνη μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
  4. Αποφυγή άσκησης: Αναβάλετε οποιαδήποτε έντονη σωματική δραστηριότητα ή γυμναστική την ημέρα πριν από το check-up. Αυτό θα βοηθήσει να αποφευχθεί η πιθανή παραμόρφωση των αποτελεσμάτων.
  5. Κοιμηθείτε αρκετά: Προσπαθήστε να έχετε έναν καλό ύπνο τη νύχτα πριν από το check-up. 
  6. Οκτώ ώρες νηστεία: Αν σας έχει ζητηθεί να παραμείνετε νηστικοί 8 ώρες πριν το check-up αίματος, ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με την αποφυγή τροφής και ποτών πριν από την εξέταση.
Αυτές οι προετοιμασίες θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα επιτυχημένο γενικό check-up αίματος, παρέχοντας την ακριβέστερη εικόνα της υγείας σας. Μην διστάσετε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή ανησυχία σχετικά με τη διαδικασία.
Ο χρόνος αναμονής για τα αποτελέσματα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των εξετάσεων. Υπάρχουν εξετάσεις που μπορούν να ολοκληρωθούν σε 4 ώρες, ενώ άλλες απαιτούν 3 ημέρες. Ο μέσος χρόνος για την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων είναι 2 ημέρες.
Για παράδειγμα, αν η αιμοληψία γίνεται τη Δευτέρα, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα την Τετάρτη.

Είναι σημαντικό να επιδιώκουμε την πρόληψη και την διατήρηση της καλής υγείας. Κατά συνέπεια, σας ενθαρρύνω να εξετάζεστε τακτικά, περίπου κάθε 6 μήνες. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία, καθώς η έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας μπορεί να βοηθήσει στην άμεση αντιμετώπισή τους. Μέσω των τακτικών μικροβιολογικών εξετάσεων, μπορείτε να επιβεβαιώσετε την καλή σας υγεία και να απολαύσετε τη χαρά της σιγουριάς ότι είστε υγιείς. Μην ξεχνάτε ότι η προσωπική σας υγεία είναι πολύτιμη και αξίζει την προσοχή και την φροντίδα σας.